"Автокаско" със самоучастие

петък, 24 април 2020 г.

Време за четене: 2 минути

"Прецакват" ли ни или се "самопрецакваме"?

Скоро ще имаме нов член в екипа ни и ще стартираме автомобилно застраховане. За тази цел направихме проучване как се приемат самоучастията в застраховка "Каско на МПС". Повечето потребители казаха - "Ааа, не! Благодаря! После да не ми платят щетата…."

Усетихме страх, базиран върху несигурност! Добре тогава! Поработихме, като систематизирахме и анализирахме информацията. След индивидуална работа съобразена с навиците на потребителя се оказа, че могат да бъдат спестени приблизително  между 15% и 40% от вноските по застраховката, а щетите по автомобила да са отстранени. След показване на илюстрацията същите потребители казаха - "Защо никой не ми е показал това, което ми показахте Вие?" Пример: Вашата вноска за автомобил на стойност 15 000 лева на 5 години през съответната година е в размер на около 750 лева (с начислени отстъпки в размер на 15% от Вашия застраховател). При самоучастие от 225 лева за всяка щета вноската би била в размер на  около 480 лева (със същите онези отстъпки в размер на 15%).

Гледните точки за самоучастията:

Водени от втората гледна точка отделихме време за анализи и проучвания. Нашите клиенти могат да спестят значителни суми, а тяхното имущество (автомобилът) ще бъде защитено! Това е така, защото застрахователите печелят повече от разумното поемане на риск. Спазвайки тези принципи трябва да спечели и потребителя.

Горепосочените анализи и илюстрация са реализирани с помощта на осемнадесет (18) години практика в застраховането, широкия ни обхват от знания, свързани с реализирането на житейските цели на хората в личното финансово планиране и индивидуалния ни подход. Не се съмнявайте, че ще отделим време за Вас, за да Ви помогнем с разбирането на Вашия индивидуален случай!

Ние знаем, че не е удобно лесно да смените Вашия застрахователен посредник (скъп приятел, роднина, самите Вие, Ваша фирма, изключително сте доволни от обслужването му/им и т.н.). Можем да извършим само анализ за Вас и да поговорим, ако се налага с посредника Ви, за да му покажем какво трябва да се направи. Така ще получите информация, която ще Ви е изключително полезна през следващите пет (5), десет (10), петнадесет (15) и повече години.

Знаем какво правим :)