Лечение в чужбина

събота,  24 февруари 2024 г.

Време за четене: 2 минути

Най-доброто лечение се очаква да е най-скъпо!

Не винаги можем да имаме достъп до най-добрите и модерни лечения в България. Понякога е възможно и утвърдените протоколни лечения у нас да не са в най-добра наша полза.  В тези случаи трябва да заминем и да се лекуваме в чужбина! Възможно е правата ни от задължителното здравно осигуряване да се окажат недостатъчни в този случай.

Всеки от нас е помагал по някакъв начин за набирането на средства за скъпоструващо лечение в чужбина за някой близък, защото той не разполага с необходимата сума. Разбира се, можете да направите и опит да се защитите финансово преди да настъпи подобен момент, като се застраховате докато сте здрави. Чрез застрахователите в България можете да намерите специализирани застраховки за лечение в чужбина с лимит до 4 000 000 лева. Те ще Ви осигурят допълнително - второ медицинско мнение, ще Ви предложат избор от няколко болници, които са се доказали в лечението за Вашето здравословно състояние и ще организират необходимото. Ние поддържаме подобно покритие за всички нас. Парите, които плащаме всеки месец на застрахователя НЕ се спестяват, но въпреки това не чувстваме, че сме загубили нещо, а по-скоро изпитваме същото чувство, което ще изпитате, ако дарите пари за лечението на някой през дарителска кампания. Това хубаво чувство изпитваме всеки месец анонимно! Знаем, че парите ни ще бъдат използвани за лечението на човек от групата на застрахованите.

Пишем тази публикация, за да Ви помогнем и да Ви провокираме да сте по-взискателни към всеки, който Ви предлага покритие с подобна цел! Бъдете внимателни, когато Ви консултират да си "купите" застраховка с цел лечение в чужбина, но тя НЕ е създадена конкретно за тази цел. Пример: При поставяне на диагноза "Рак" ще получите 100 000 лева по банковата си сметка. Тук, в тази публикация - Тежки заболявания: фиксирана сума vs покриване на разходи, преди няколко години написахме как да различавате различните покрития и на какво да обърнете внимание, за да се защитите, колкото е възможно по-добре финансово БЕЗ да заплащате излишни застрахователни премии.

В случай, че Вие сте сключили застраховка с по-нисък от приетия в индустрията лимит с цел лечение в чужбина рискувате:

Важно е да знаете, че има голяма разликата в цената между двата вида застраховки, които разглеждаме! Пример: Петдесет и шест (56) годишен потребител би платил около 800 лева годишно за застраховка с лимит за лечение до 4 000 000 лева покриваща само "Рак" и 2 000 лева годишно за застраховка с плащане от 100 000 лева покриваща само "Рак".  Освен, че рискувате Вие заплащате и по-висока цена за една и съща цел. Разбира се може и да спечелите! Например - лечението Ви може да струва 60 000 лева, а Вие ще получите 100 000 лева по банковата си сметка. Дали си заслужава да носите този риск при чувствително по-висока цена? Всеки сам преценя...

Ние имаме повече от петнадесет (15) години опит в услугата "Второ медицинско мнение" и знаем, че Ви предоставяме изключително ценна информация! Не е логично да Ви ограничават с лимит, който може да се окаже недостатъчен, за да платите цялото Ваше лечение в чужбина! По-скоро сте имали среща с търговец, който се опитва да Ви продаде застраховка, покриваща някаква част от Вашите очаквания, отколкото със специалист на Ваша страна. Можете и сами неволно да допуснете подобна грешка - "онлайн".

Тук можете да проверите цени за лечение в чужбина, за да не сме голословни: https://bookinghealth.com/